6 uredskih vježbi za bicikliste

Znaš li da je moguće poboljšati svoju moć pedaliranja u periodu od 9 do 5? Evo kako se pripremiti za vožnju bajka već u uredu.

Izvor:
https://www.redbull.com/hr-hr/uredske-vjezbe-za-bicikliste

Možda većinu tjedna provedeš za računalom, ali to ne znači da moraš prestati s treningom. Postoje razne vježbe koje možeš izvoditi čak i dok sjediš, a ovih nekoliko pomoći će ti i u pedaliranju ako si zagriženi biciklist… ili ćeš tek postati.
1. Vježba za stražnjicu
Vježba koju nitko ne vidi
Vježba koju nitko ne vidi
© Stocksnap.io
Jedna od najlakših vježbi i uz to ona koju nitko ne vidi da izvodiš. Ova vježba sastoji se od grčenja, a zatim opuštanja gluteusa. Osim što ju možeš izvoditi dok tipkaš mailove, nitko neće primijetiti i ako treninge preseliš u sobu za sastanke. Gluteusi su snažni mišići koji će ti pomoći u vožnji bicikla jer je njihova snaga u ekstenziji, rotaciji kuka i ispružanju noge.
2. Bugarski čučnjevi

OK, za ovu ćeš se morati ustati sa stolice što će možda privući pozornost tvojih kolega, ali uvijek ih možeš pozvati da se priključe zajedničkom treningu. Vožnja bicikla je asimetrična vježba pa će ti dobro doći da razviješ snagu svake noge posebno. Bugarski čučnjevi će ti pomoći da razviješ stabilnost zdjelice, ali i aktiviraš mišiće trbuha te usavršiš koordinaciju.
S jednom nogom napravi iskorak, a drugu postavi na uredsku stolicu. Spuštaj se prema tlu, ali uvijek pazi da koljenom ne prelaziš razinu prstiju te da noga kojom ideš u čučanj u ravnini kukova.
3. Istezanje stražnje lože

Ako na posao juriš biciklom, ova vježba ti već treba. Mišići stražnje lože su izuzetno bitni za tehniku pedaliranja, a njihovo istezanje sprječava ozljede i posebno je ugodno odmah nakon vožnje. Ustani i postavi jednu petu na stolicu držeći pritom zategnute prste prema sebi. Nagni se prema naprijed do razine kad osjetiš lagano istezanje, tu zadrži 40 sekundi.
4. Tricep dips

Dobra stara vježba iz teretane koja je bitna za vožnju bicikla jer svaki pravi biciklist ima cijelo tijelo pod kontrolom. Ova vježba razvit će mišiće prsa, tricepsa i ramena, a uz to će ti i pomoći pri upravljanu biciklom. Stani ispred stolice, ruke postavi u ravnini ramena iza sebe, noge postavi ispred sebe i pokušaj propadati rukama do razine laktova. Ovu vježbu ponovi nekoliko puta tijekom dana.
5. Stolni bicikl

Postoji još jedna opcija – uloži u Desk Cycle. Ovaj gadget će tvoj radni stol pretvoriti u malu fitness postaju.
6. Podizanje noge

Ključ uspješnog biciklizma krije se u snazi nogu. Znaš onaj osjećaj kad pomisliš da ti noge gore dok voziš, e pa uz ove vježbe to će uskoro biti prošlost. Za kraj, sjedni uspravno i podiži svaku nogu posebno, ispravljenog koljena, ravno ispred sebe. Kad ti to postane lako, zadržavaj nogu 10 sekundi u zraku i pritom pazi da je ravna i da vježbu izvodiš ispravno. Snaga će doći sama.

Izvor:
https://www.redbull.com/hr-hr/uredske-vjezbe-za-bicikliste

Verified by MonsterInsights