Brzi vodič za izbor najboljeg dječjeg sjedala za bicikle

Tražite dječju sjedalicu za bicikl? Naučite kako odabrati najbolju sigurno sjedalo za bicikl kako biste osigurali ugodno iskustvo vožnje biciklom za vas i vaše dijete.

Ako želite voziti bicikl s djetetom čija je dob između 9 mjeseci i 10 godina, jedna od najboljih stvari koje možete kupiti je dječja sjedalica za svoj bicikl — idealna za svakodnevnu vožnju ili za obiteljske avanture.

Ovaj vodič će vam pomoći da odaberete pravu biciklističku dječju sjedalicu i omogućite vašem mališanu da bude sretan, siguran i udoban na vašem biciklu. Ali prvo, provjerite je li vaš bicikl kompatibilan s dječjim sjedalima za bicikl.

Sigurnost je prva i glavna stvar koju trebate uzeti u obzir kada tražite najbolju dječju sjedalicu za bicikl. Na raspolaganju je mnogo dječjih sjedala i pronalaženje prave za vaše dijete može biti prilično teško. Kako bismo vam olakšali posao, evo nekoliko važnih savjeta koje morate imati na umu prije nego što kupite jedan za svoje dijete. Ne mogu sve dječje biciklističke sjedalice stati na sve tipove bicikala, pa je obavezna zadaća znati koja je vrsta sjedala za bicikl prikladna za vašu vožnju. Ovisno o tome gdje se želite voziti, stil bicikla i dob/težina vašeg djeteta određuju opcije koje imate u pogledu vrste sjedala.

Prednje sjedalo
Stražnje sjedalo
Sigurnosni savjeti

PREDNJE SJEDALO

Prednje dječje sjedalice su odlične za malu djecu, od 9 do 15 kg. Na prednjem sjedalu, sjede između vaših ruku, imaju prekrasan pogled i vidljivi su vam cijelo vrijeme.

Prednja biciklistička sjedala pružaju djetetu savršen pogled na ono što se sprema, maksimizirajući njihovo uživanje i izloženost biciklizmu. Iako, ovo može zvučati kao da je dijete više izloženo vjetru i suncu. Osim ako uvijek možete odabrati vjetrobran, ono je također kompatibilno s našim prednjim dječjim sjedalima.

Postoje dvije mogućnosti ugradnje sjedala za bebe – sustav za montažu na cijev za glavu i sustav za montažu stražnjeg okvira.

Jesu li prednja biciklistička sjedala sigurna?

Sav naš asortiman sjedala u skladu je sa sigurnosnim standardima i odobren je od strane TÜV i GS Marka. Prilikom odabira dječje sjedalice za bicikl s prednje strane možete iskoristiti prednost da budete bliže svom djetetu, lako razgovarate i pregledavate dijete i tijekom vožnje.

Glavne prednosti:

Lagana dječja sjedalica za bicikl
Uvođenje mališana od najranije dobi u biciklističke avanture
Kompatibilan s e-biciklima do 25km/h
Dostupan rezervni dio za stabljike bez navoja
Prilagodite korištenje kacige, zbog ergonomskog oblika naslona sjedala.
Sva podešavanja su dizajnirana za upravljanje jednom rukom tako da možete jednostavno koristiti drugu ruku za stabilizaciju bicikla s djetetom u njemu.
Najbolji pogled na stazu/put ispred
Blizu roditelja
Prijedlozi za dob: 9 mjeseci – 3 godine (do 15 kg – težina se uvijek mora smatrati varijablom koje se može odlučiti)

STRAŽNJE DJEČJE SJEDALO ZA BICIKL

U ovoj kategoriji imate četiri različite vrste sjedala koje možete odabrati, ovisno o tome gdje želite postaviti dječju sjedalicu – na okvir ili na nosač.

Obično se najčešće koristi tip stolice, posebno zato što je dizajniran i za stariju djecu. Općenito, imaju zaokružen dizajn – s udobnom potporom za leđa i stranu, zaštitom za noge i stopala i sustavom za držanje pojasa.

Stražnji nosači odgovaraju većini bicikala, s izuzetkom brdskih bicikala s dvostrukim ovjesom i vrhunskih cestovnih bicikala. Stražnji nosači pružaju veliku potporu djetetu i omogućuju puni raspon pokreta za jahača (roditelja). Međutim, osim što su lagani, mogu pomaknuti težište bicikla, mogu biti prilično teški i pomaknuti težište bicikla, s obzirom na to da je sjedalo smješteno tako daleko na okviru. U najgorem slučaju, mogu učiniti prednji kraj bicikla laganim i teškim za kontrolu ili čak prevrnuti. Međutim, ako su dobro postavljeni, pružaju izvrsno i jednostavno sredstvo za putovanje s djetetom na posao.

Jesu li stražnja dječja biciklistička sjedala sigurna?

Sav naš asortiman sjedala u skladu je sa sigurnosnim standardima i odobren je od strane TÜV i GS Marka.

Stražnja dječja sjedala za bicikl mogu se montirati na okvir bicikla ili na nosač prtljage. Sva stražnja sjedala su veća od prednjih i nude više podesivih značajki tako da se nosač može prilagoditi rastu vašeg djeteta. Na primjer, svi naši nosači za bicikle mogu se pomicati naprijed-nazad u nekoliko položaja kako bi bolje odgovarali veličini djeteta. Također imaju odgovarajuće sigurnosne pojaseve koji se mogu lako podesiti prema rastu djeteta i lako se mogu učvrstiti u rupe različite visine. Oslonci za noge su također podesivi tako da možete osigurati da su stopala sigurno pričvršćena i da je koljeno savijeno na ergonomski način.

Također ćete u ovoj ponudi stražnjih nosača za bicikle pronaći sjedala s mogućnošću naginjanja.

Za razliku od prednjih dječjih sjedala, stražnja dječja biciklistička sjedala mogu prevoziti težu djecu: maxi sjedala do 22 kg i junior sjedala do 35 kg.

Dječije biciklističke sjedalice postavljene straga najčešća su metoda vožnje s djecom i bebama, i to s dobrim razlogom. Pristupačne su cijene, staju na gotovo svaki bicikl i prilagođene su širokom rasponu dobi.

Glavne prednosti:

Kompatibilan sa širokim rasponom okvira bicikala i nosača prtljage
Visoka razina udobnosti i zaštite za malu djecu
Riderovo pedaliranje je potpuno neometano
Podesivo sjedalo pomiče se naprijed-nazad u nekoliko položaja za optimalan razmak između djeteta i vozača
Kompatibilan s e-biciklima do 25km/h
Prilagodite korištenje kacige, zbog ergonomskog oblika naslona sjedala.
Sva podešavanja su dizajnirana za upravljanje jednom rukom tako da možete jednostavno koristiti drugu ruku za stabilizaciju bicikla s djetetom u njemu.
Visoka razina podrške za dijete

Prijedlozi za dob: 9 mjeseci – 5 godina (do 22 kg * težina koja se može odlučiti)

SJEDALO ZA MONTAŽU NA OKVIR

Biciklistička sjedalica sa sustavom za montažu na okvir dječja je sjedalica koja se postavlja na cijev okvira vašeg bicikla. Ovo je dobra opcija kada vaš bicikl nema stalak za prtljagu i izvrsno je za obitelji koje traže SIGURAN NAČIN prijevoza svoje obitelji, bez obzira na to je li vožnja kratka ili duga.

Ovaj je sustav razvijen da bude siguran, jednostavan, pouzdan, učinkovit i jednostavan za korištenje. Potreban je samo lagani pritisak sigurnosne tipke držača kako biste oslobodili dječju sjedalicu, što olakšava uklanjanje i spremanje.

Priključak za montažu na okvir brzo i jednostavno se postavlja na okrugle i ovalne cijevi okvira bicikla.
Nažalost, mnogi bicikli nisu kompatibilni sa sjedalima postavljenim na okvir ili imaju posebne veličine cijevi okvira koje nisu kompatibilne sa specifikacijama naših držača, tako da uvijek možete birati između sjedala za nosač. Ako iz nekog razloga vaš bicikl nema nosač prtljage, možete ga kupiti i zasebno i pričvrstiti stalak na bicikl, te stoga postaviti sjedalo za nosač. Dakle, na ovaj ili onaj način imamo cijeli asortiman koji će zadovoljiti vaše potrebe.

Ovaj sustav za montažu na okvir savršeno je rješenje za spremanje vašeg sjedala na kraju dana jer će vam ovo rješenje bez alata omogućiti da uklonite i instalirate sjedalo u samo nekoliko sekundi.
Ako nabavite drugi nosač koji vam omogućuje jednostavno prebacivanje sjedala između bicikla.

Ovo sjedalo za bicikl smije se montirati samo na bicikle sa sljedećim karakteristikama okvira:

– Oblik cijevi: okrugli ili ovalni

– Promjer cijevi: Ø28 – 40 mm / 1,10 – 1,57 in

– Minimalna potrebna duljina cijevi sjedala: Maks. 105 mm/ 4,1 in & 80 mm
Ovo sjedalo za bicikl smije se montirati samo na bicikle s promjerom kotača od: 26”, 650B/27,5”, 700C/28”.

Imamo posebne sustave montaže za male okvire i 29” bicikle.

Dječije biciklističke sjedalice postavljene straga najčešća su metoda vožnje s djecom i bebama, i to s dobrim razlogom. Pristupačne su cijene, staju na gotovo svaki bicikl i prilagođene su širokom rasponu dobi.

SJEDALO ZA MONTAŽU NA NOSAČ

Sjedalo za montažu nosača postavljeno je na nosač za bicikl preko stražnje gume. Montaža stražnjeg sjedala na nosač bicikla je isplativija jer ne zahtijeva zasebnu kupnju stalka jer ga glavne marke bicikla integriraju u originalni bicikl. Stražnje dječje sjedalo za bicikle postavljeno na nosač bicikla, minimizira odskakanje pri vožnji preko neravnina.

• Priključak za montažu na stalak lako se pričvršćuje na stražnji nosač za bicikl uz instalaciju bez alata.

• Lako se prilagođava bilo kojoj veličini stalka: nosač također omogućuje prianjanje sjedala za prednji ili stražnji dio stalka. Dok je maloljetno, pomicanje djeteta nekoliko centimetara prema vozaču može pomoći u uravnoteženju težine na biciklu.

Ovo sjedalo za bicikl smije se montirati samo na bicikle s nosačima koji:

– U skladu sa standardom ISO 11243

– Nosivost stalka ≥ 27 kg / 59,5 lbs

– Širina stalka: 120 – 175 mm/ 4,72 – 6,89 in

– Promjer cijevi nosača: Ø10 – 16 mm / 0,39 – 0,63 in

Ovo sjedalo za bicikl smije se montirati samo na bicikle s promjerom kotača od: 26”, 650B/27,5”, 700C/28” ili 29”

DJEČJA BICIKLISTIČKA SJEDALA ZA MALE RAME I 29 GODINE

Ova biciklistička sjedala imaju drugačije karakteristike od ostalih naših biciklističkih sjedala.

Zbog veličine kotača od 29” ili malih okvira, potrebno je malo prilagodbe kako bi se povećala visina stolice i omogućila njezina upotreba, inače bi stolica ometala vaše kotače bicikla. Dakle, ovaj nosač odgovara posebnoj šipki, a sjedalo gura prema gore i natrag – idealno rješenje za ovakve bicikle.

SJEDAŠĆE ZA BICIKL NAKLADNO

Naslonjene dječje sjedalice za bicikl omogućuju vam da uživate u vožnji i dijelite ih sa svojim mališanom dok leže i uživajte u vožnji dok biciklirate ispred. Ova sjedala se postavljaju na stražnji dio vašeg bicikla i naginju se unatrag pod ugodnim kutom, što će potaknuti malu djecu da spavaju.

Kada dijete zaspi tijekom vožnje biciklom, možete jednostavno nasloniti sjedalo za udobniji položaj za dijete, dok je dijete u sjedalici. U stvarnom vremenu montiramo video koji biste trebali pogledati.

Nagnite sjedalo do 20º u 2 položaja bez potrebe da skidate dijete.

Sustav je razvijen tako da odrasli korisnik ima potpunu kontrolu, budući da može sigurno otključati, nasloniti i ponovno zaključati sjedalo. Dijete neće moći upravljati sustavom, čime će se spriječiti eventualne nesreće, osiguravajući sigurnost izravnih i neizravnih korisnika.

SAVJETI SIGURNOSTI

Biciklističke vožnje s djecom su nevjerojatne za promicanje kontakta mladih s prirodom, a također i za istraživanje svog grada, vidjeti nevjerojatne prizore u kombinaciji s beskrajnom energijom djece, bez sumnje je nevjerojatan način da provedete vrijeme, međutim uvijek se moramo osjećati sigurno dok to radimo – nosimo svoj najdragocjeniji teret!

Kada putujemo, vjerujemo da to iskustvo dobivamo na najbolji način kada nismo zabrinuti ni za svoju sigurnost ni za kvalitetu proizvoda koje koristimo. Sigurnost i kvaliteta moraju postojati, a naš rad je odraz toga.

Naš je cilj osigurati da obitelji kojima služimo najbolje provedu svoje vrijeme koristeći naše proizvode. Otkad vodim djecu u školu, ili jednostavno uživam u sreći u putu na posao. Kvaliteta, naš rad, uvijek je tu.

Uživajte u vožnji biciklom tako što ćete biti 100% sigurni da ste slijedili sve naše upute dane u korisničkom priručniku i da je dječja sjedalica ispravno pričvršćena. Ako imate bilo kakvih nedoumica, uvijek smo na raspolaganju za pomoć, samo nas kontaktirajte kako bismo vam pomogli kroz montažu.

Još jedna važna točka na koju uvijek ističemo je potreba za kacigom, a da nikada ne ostavljamo djecu samu u biciklu, to je nešto što uvijek pazimo da ljudi razumiju jer dodatna težina u biciklu povećava rizik da postane izvan ravnoteže.

Nadamo se da smo pomogli razriješiti neke nedoumice, podsjećamo sve da smo uvijek dostupni za pomoć u bilo kojoj nedoumici.

Uživajte… Odrastaju u tren oka i nema ništa bolje od vremena koje provodimo u njihovom društvu.

Verified by MonsterInsights