ACOB THIEM IZ DALEKE ARIZONE PREOTEO BMX TITULU DRUGOPLASIRANOM MARINU RANTEŠU

Ispunjene tribine na kojima se tražilo mjesto više i obnovljeni skate park na lijevoj obali Drave, su BMX Freestyle vozačima s 3 kontinenta i 9 zemalja omogućili inspiraciju za neke dosad neviđene trikove na ovim prostorima. Iako su se u kvalifikacijama pomalo štedjeli, 12 najboljih se naposljetku izborilo za mjesto u finalu, gdje su nijanse odlučivale o prva tri mjesta, ali i ukupnom poretku.

Video stream finala:
Pannonian Challenge XXIII – BMX PRO FINALS

Brončani na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama, Britanac Declan Brooks, već je prvom vožnjom postavio ljestvicu vrlo visoko, pa su ostali vozači cijelo vrijeme “igrali lovice” na rang listi. Brooks je na kraju ipak završio na trećem mjestu, a prvi ga je s perfektnom drugom vožnjom pretekao Amerikanac Jacob Thiem, koji se naposljetku i okitio poželjnom titulom pobjednika 23. Pannonian Challengea. Za manje od jednog boda to je promaklo najboljem domaćem vozaču, prošlogodišnjem pobjedniku ovog natjecanja, Marinu Rantešu, koji je uz gromoglasnu podršku cijele publike iza sebe imao i vjerne navijače, s kojima je na kraju proslavio novu srebrnu medalju. Pošto je pomalo zakazao u finalnim vožnjama, u nadmetanju za Best trick se iskupio već dokazani showman – Kieran Reilly, koji je i prošle godine Osječanima oduzimao dah svojim akrobacijama.

Nakon ozlijede dokazao dobru formu
– Sve je odlično, veoma sam sretan što ponovno vozim, pogotovo ovdje, na Pannonian Challengeu. Uvijek se volim vratiti u Osijek, jer se osjećam blagoslovljeno i dobrodošlo. Nakon ove, dugo iščekivane pobjede, moja poruka svima je da možeš napraviti sve ako tako postaviš u svojoj glavi, naravno uz predan rad i odricanje – izjavio je Jacob Thiem, novi prvak BMX Freestyle discipline, koji je nakon prošlogodišnjeg Pannonian Challengea, na kojemu je završio na trećem mjestu, operirao stomak zbog velikog pada u vožnji, ali se uspješno oporavio i uspio podići svoju vožnju na još višu razinu, što je dokazao i pred oduševljenom osječkom publikom. Upravo su se toj publici u još jednom spektaklu pridružili gledatelji iz ukupno 40 zemalja, koji su pred malim ekranima pratili sve vratolomije u velikom finalu.

Treba napomenuti da su na poligon užarenog osječkog skate parka prije profesionalaca stupili BMX Freestyle amateri, koji su napravili dobar uvod u sadržajni subotnji program. U prvaka ove discipline se prometnuo lokalni dečko, mladi Osječanin Denis Lalić, kojega je na drugom mjestu popratio 14-ogodišnji Frantisek Bliznak iz Češke, kao i Kristian Gergeta iz Poreča na trećem mjestu. No, pokraj toga, održano je i BMX finale za žene – u kojemu je pobjedu odnijela Valeriia Liubimova, dok je srebrna bila Analia Zacarias iz Argentine, a brončana Kim Lea Müller iz Njemačke. Djevojke su svojim vožnjama dokazale da vješto barataju biciklima, a brojne trikove su izvodile u rangu svojih muških kolega.

Finiš festivala uz party i Open session
Nakon adrenalinske sportske završnice, dobra atmosfera se nastavila sve do večernjih sati u samom skate parku, gdje je publiku zabavljao domaći DJ Sly, koji je potom party uspješno transferirao u dvorište Kazamata, gdje je sve posjetitelje festivala dočekao izvrsni Richard Zepezauer iz Berlina, dok su ih prema jutru energičnim beatovima vodili DJ Evans i DJ Fusion iz Rovinja – koji su u jedinstvenom takeoveru pripremili ludi završni party.
Iako u nedjelju još slijedi Open Session u skate parku, kao wrap-up 23. Pannonian Challengea, sadržajnim subotnjim programom je završilo još jedno izdanje ekstremno dobrog osječkog festivala, koji se vratio u kvart, uspješno povezujući publiku, volontere, ekstremne sportaše i glazbenike u jednu neraskidivu cjelinu.

Izvor

Jacob Thiem iz daleke Arizone preoteo BMX titulu drugoplasiranom Marinu Rantešu

Verified by MonsterInsights