Povijest mountain bike-a

Puno je povijesti, informacija i pogrešnih informacija koje lebde uokolo o podrijetlu brdskog biciklizma—neke su dobro istražene, a neke ovise o tome tko je imao najbolju tvrtku za odnose s javnošću—i najveći tiskarski stroj!

 

Brdski biciklizam postoji u ovom ili onom obliku od samog početka biciklizma. Malo je cesta bilo asfaltirano u 19. stoljeću, pa je većina prvih biciklista vozila zemljanim cestama ili stazama. Ističu se neki primjeri ranog terenskog jahanja. Jedan je 25. pješački biciklistički korpus, pukovnija vozača koji su prilagodili bicikle za nošenje opreme po neravnom terenu. U kolovozu 1896. jahači, crni vojnici i bijeli poručnik, jahali su od Missoule, Montana, do Nacionalnog parka Yellowstone i natrag – što je sigurno bilo naporno putovanje! Njihova misija: testirati bicikl za vojnu upotrebu na planinskom terenu. Sljedeće godine jahali su još dalje, od Missoule do St Louisa.

Još jedan fascinantan primjer je Velo Cross Club Parisien (VCCP), koji se sastoji od 20-ak mladih biciklista s periferije Pariza. Njihova vožnja između 1951. i 1956. bila je nevjerojatno slična današnjem brdskom biciklizmu. Ovi vozači poboljšali su svoje francuske 650-B motocikle s izvanrednim stupnjem tehničke sofisticiranosti.

Povijest je vidjela mnoge druge izolirane pojave terenske vožnje i ljude koji su modificirali postojeće bicikle za upotrebu izvan cesta. Mnogi se jedva sjećaju. Jedan od najpoznatijih je John Finley Scott, zaljubljenik u off-road biciklizam u Sjedinjenim Državama. Godine 1953. sastavio je ono što je nazvao “Woodsie Bike”, koristeći Schwinn World dijamantni okvir, balon gume, ravne ručke i mjenjače.

Današnji sport brdskog biciklizma razvio se kroz niz povezanih događaja, uz sudjelovanje mnogih ljudi. Planina Tamalpais u okrugu Marin općenito se smatra rodnim mjestom sporta i brdskog biciklizma.

U kasnim 1960-ima i ranim 1970-ima, skupina Marinovih tinejdžera poznatih kao The Larkspur Canyon Gang vozila je 1930-ih i 40-ih starinskih jednobrzinskih balonskih bicikala na Mt. Tamalpaisu i kroz Baltimore Canyon u Larkspuru, CA. Njihovi podvizi i stavovi priskrbili su im status lokalnih legendi i iznjedrili rođenje brdskog biciklizma koji je prerastao njihov krug prijatelja.

Do 1973. “Ballooners” su pronašli put do srca i umova grupe Marinovih cestovnih biciklista iz Velo kluba Tamalpais. Posvećeni utrkama svojih cestovnih bicikala i korištenju bicikala za prijevoz (mnogi od njih rade u lokalnim trgovinama bicikala) dodali su terensku vožnju svojim biciklističkim strastima. Pronašli su, restaurirali i prikupili stare motocikle s balonskim gumama koje su izradili Schwinn, Colson, Shelby i drugi — skinuvši nepotrebne dijelove sa starih konja od mekog čelika, ali zadržavši teške pogonske sklopove od jednog inča i natječući se tko će imao najcool originalnu boju. Najfiniji motocikli dana bili bi opremljeni vrlo traženim starinskim komponentama visokih performansi kao što su kočnice Morrow, konzolne prednje kočnice Schwinn, kromirani naplatci S2, nosači vilica i originalne kvrgave gume B.F. Goodrich. Ovi jahači i sve veća grupa prijatelja istraživali su staze i protupožarne puteve na i oko planine Tamalpais, poznate i kao “Planina”, na svojim vjernim, voljenim “Inch-Pincherima”.

Još jedan primjer iz ranih 1970-ih bila je skupina biciklista, The Cupertino Riders, poznata i kao Morrow Dirt Club, iz 75 milja južno od Marina, koji su modificirali svoje bicikle. Ugrađivali su mjenjače s palcem i bubanj kočnice s polugom na motociklu na svoje klunkere kako bi im pomogli da se penju i spuštaju s brda južnog zaljeva. U prosincu 1974. nekolicina njih došla je na ciklokros utrku okruga Marin, gdje je njihova tehnologija bila zapažena. Zatim su krenuli u druge potrage.

U okrugu Marin, terenci ne samo da su nastavili voziti, već su pokrenuli i prvu organiziranu seriju utrka u spustu. Nazvali su ga Repack, jer su morali “prepakirati” svoje kočnice sa svježom mašću nakon svake utrke. Mast bi isparila zbog pretjerane topline koja bi nastala uslijed ekstremnog kočenja tijekom super strmog nizbrdice.

Uključivalo se sve više Marinovih vozača. Pojavljivalo se sve više inovacija. Naposljetku su kočnice i pogonski sklopovi s inčnim korakom ustupili mjesto laganim komponentama i potpuno novim biciklima s okvirima od krom-molija posebno dizajniranim za ovaj sport. Mediji su počeli primjećivati ​​- zapravo su neki od lokalnih vozača bili i pisci, vješti u širenju vijesti. Osnovane nove tvrtke za prodaju terenskih bicikala i njihovo plasiranje na tržište. Počela je renesansa biciklizma.

Počeci brdskog biciklizma bili su potpuno nevini. Sport i bicikl nisu nastali kao neka modna vizija profitno orijentiranih marketinških tipova, ili od bilo koje osobe, već kao evoluirajući proizvod istinskih biciklističkih entuzijasta koji rade ono što vole. Ovi biciklisti su kroz zabavu i natjecanje otkrili da se stari jednobrzinski “Klunkeri” koje su koristili mogu poboljšati modernom biciklističkom tehnologijom. Jedna inovacija dovela je do druge i rođen je brdski biciklizam kakav poznajemo danas.

HISTORY

Verified by MonsterInsights