Biciklističke staze Dalmatinske zagore

Na biciklističkoj karti Dalmatinske zagore nalaze se predivne staze bogate kulturno-povijesnim znamenitostima različitih civilizacija koje su kroz povijest živjele na ovom područje, a protežu se na relaciji Dugopolje-Trilj-Sinj-Vrlika.

Biciklistička staza Špilja Vranjača iz Dugopolja, općine neposredno uz autocestu A1 (Zagreb-Split) do špilje Vranjače svakako je nešto što morate odvoziti, barem jednom u životu. Ova špilja nalazi se u utrobi središnjeg dijela Mosora, a otvorena je za posjetitelje tijekom cijele godine.

Odlučite li se za ovu rutu bilo bi dobro da znate kako je ukupna duljina 41 km, visinska razlika iznosi 683 m, a sve to i još puno detaljnije piše u GPX datoteci koju je moguće preuzeti. Staza je sama po sebi srednje zahtjevna, preporučeno je odvoziti je dobrim MTB i bar u pola tako dobrom kondicijskom spremom. Na jednom dijelu staze, kod zaseoka Kovačevići pri spuštanju bolje prošetajte tih par stotina metara, ako niste uvježbani downhill vozač.

Osim rute Špilja Vranjača, valja spomenuti i rutu Kamešnica: Grab – Gornja Korita, iste su duljine (41 km), ali ova ruta odvest će vas do prekrasnih krških rijeka, redom pritoka Cetine. Zaista se isplati spremiti GPX datoteku i ovog ljeta odvoziti ovu rutu.

Izvor: https://www.rog-joma.hr/

Verified by MonsterInsights