Santini – Napravljeno sa strašću

Biciklistička odjeća Santini – Proizvedeno u Italiji. Napravljeno sa strašću.

Pietro Santini preuzeo je tvornicu pletenine svoje braće i sestara 1965. godine. Slijedeći svoju strast prema biciklizmu, tada je postao jedan od prvih na svijetu koji je dizajnirao specifičnu odjeću za biciklizam. I danas su svi proizvodi, od biciklističkih dresova do prsluka, od rukavica do čarapa i odijela do grijača za ruke i noge, dizajnirani i ručno izrađeni u Bergamu.

Danas Santini ne osigurava samo biciklističke svjetske prvake duginim dresovima, važne biciklističke ture poput La Vuelte, Tour de Suisse ili Deutschland Tour i velike biciklističke timove poput Trek-Segafredo i Boels-Dolmans tehničkom biciklističkom odjećom, već i triatlonce i IRONMAN-a sudionici s velikom kolekcijom sofisticirane triatlonske odjeće i specifičnom IRONMAN-kolekcijom.

Santini – prilagodba, izvedba, udobnost i trajnost
Razvoj i proizvodnja svih odjevnih predmeta u Italiji od strane posvećenih biciklista, triatlonaca i trkača nije jedino obećanje obiteljske tvrtke. Santini obećava odjeću koja toliko dobro pristaje da je nećete ni primijetiti. Osim kroz maksimalne performanse. Sofisticirani materijali, strateški postavljeni šavovi, rigorozne kontrole kvalitete i Chamoisove premium tehnologije nude nenadmašnu udobnost. Život komfora. To je obećanje.

Santini jastučići za sjedenje (divokoze) za svaku primjenu
Santini jastučići za sjedenje ističu se svojom svestranošću, anatomski prilagođenom zaštitom i posebnim proizvodnim procesima koji šivaju različite podstavljene površine unutar jastuka tako da nijedan šav ne dođe u kontakt s vašom kožom.

Za najduža putovanja (do 8 sati) preporučuje se divokoza C3W visokih performansi za žene, a C3 za muškarce. Zahvaljujući inovativnom procesu rezbarenja, jastučići su nevjerojatno lagani, prozračni i imaju maksimalna svojstva ublažavanja. U posebno kvrgavim uvjetima, ukorijenjeni gel u ishijalnom području neutralizira većinu vibracija.

Popularni NAT divokozi s NEXT gel jezgrom ugrađenom u pjenu s više gustoće nude maksimalnu zaštitu smanjene debljine. Perforirani materijali osiguravaju visoku prozračnost čak i u vrućim danima. Preporučuje se za vožnje do 7 sati.

Čak i snažniji od bestselera i prethodnika GIT, novi GITevo jastučići za muškarce i GILevo jastuci za žene mogu izuzetno ravnomjerno apsorbirati udarce. Tijekom vožnje i natjecanja do 6 sati, antibakterijska mikrofibra i pametni žljebovi štite od nagrizanja i iritacije.

Minimalan dizajn, anatomski rez i perforirani sloj pjene različite gustoće čine WMAX (za žene) i EMAX (za muškarce) uloške idealnim suputnicima za srednje udaljenosti (3h) i aktivnosti u zatvorenom. EMax Kids je divokoza posebno razvijena za djecu.

Triatlonci mogu pronaći jastučić u GTR divokozi koji je težak manje od 42 g i ne dobiva na težini kad je mokar jer ne upija vodu. Tanak silikonski sloj s jakim anti-šok svojstvima i antibakterijskim slojem od mikrovlakana koji izbjegavaju iritaciju osiguravaju visoku razinu udobnosti u sedlu.

Konkretno za trenutnu kolekciju Santini x IRONMAN razvijena je potpuno nova, brzo sušeća i izuzetno tanka IMG (IRONMAN Gel) divokoza sa silikonskim gelom u obliku sjedala. Za duge ture s prethodnim kontaktom s vodom.

Santini – Pametne tehnologije na najvišoj razini
Elastična, meka i dobro kaljena. Ovako bi se trebale osjećati tkanine. A za upotrebu bicikla odjeća bi trebala moći učiniti još više. Tretman ACQUAZERO čini brzosušeću tkaninu vodoodbojnom, otpornom na klor i visoko prozračnom. Kako bi zaštitili kožu ljeti, većina tkanina također ima UPF 50+ zaštitu od UVA i UVB zračenja. Ostali pametni detalji, poput patentnih zatvarača ZIP CAM-LOCK, koji štite od slučajnog povlačenja patentnog zatvarača, osiguravaju maksimalan užitak vožnje bez ograničenja.

Osim zaštite i udobnosti, odjeća Santini također obećava maksimalne performanse. Korištenje postupne kompresije povećava stabilnost mišića i učinkovitost okretanja pedala, kao i regeneraciju nakon treninga ili natjecanja. Zahvaljujući najnaprednijim tehnologijama, aerodinamičke karakteristike su se još više povećale. Ne bez razloga mnogi najbrži svjetski biciklisti i triatlonci nose Santinijevu odjeću.

Izvor: https://www.bike24.com/