Cairn kacige

Kao i svaki sudionik u prometu, i biciklist riskira na svom biciklu. Stoga se preporučuje korištenje biciklističke kacige za svako putovanje, kratko ili dugo, na cesti ili stazi, u biciklističkoj ili sportskoj verziji. Kako odabrati najprikladniju biciklističku kacigu za svoje potrebe?

https://bikezone.com.hr/cairn-kacige/

ODABERITE KACIGU ZA BICIKLE PRIKLADNU ZA ​​VAŠU PRAKSU
Kaciga ima koliko i vrsta praksi. Kaciga za cestovni bicikl razlikovat će se od kacige za brdski bicikl ili urbane kacige za gradske i biciklističke bicikle.

ENDURO
Enduro je najzauzetija i najzahtjevnija od svih disciplina brdskog biciklizma. Bilo na stazama ili na skijalištima ljeti, nošenje kacige za cijelo lice neophodno je kako bi se zajamčila maksimalna zaštita tijekom spuštanja (DH). Kaciga za cijelo lice omogućuje maksimalno pokrivanje lica i glave zahvaljujući bradi i poklopcu okcipitalnog dijela na stražnjem dijelu glave.

Brdski biciklizam
MTB kacige dosežu široku publiku, uz velike razlike u razinama. Stoga ćete ih naći po svim cijenama. Svi imaju otvore za ventilaciju, sportskog oblika, ali ovisno o referencama, manje ili više su lagani za ugodnu sportsku praksu u potpunoj sigurnosti. Također možemo primijetiti da neke od najučinkovitijih kaciga poput SLATE imaju mreže protiv insekata (poput svih kaciga iz Cairna), kao i vizir koji ih čini njihovom specifičnošću za sport.

CESTA
Cestovne kacige također imaju otvore za provjetravanje glave vozača i sprječavanje prekomjernog znojenja, što je vrlo često na cestovnim biciklima. Sa svojim izduženim i aerodinamičnim oblikom koji smanjuje otpor vjetra, kaciga za cestovni bicikl također će biti vrlo lagana i dobit će od najboljih materijala.

https://bikezone.com.hr/cairn-kacige/