Otok Vis

će ispuniti sve vaše želje.

Po Visu baš svi voze bicikl. I stari i mladi, domoroci i turisti… Voze se svakakvi bicikli, ispravni i neispravni, na dva, tri ili četiri kola. Nema mjesta na cijelom Jadranu gdje je bicikl tako popularan kao na Visu.

Za manje od pola sata možete biciklom prevaliti put od Grandovca do hotelske plaže na Prirovu i to bez ijedne ozbiljnije uzbrdice.

No, otok Vis je pravi izazov i za ozbiljnije bicikliste. Ukoliko na otok niste došli s vlastitim ljubimcem na dva kotača, mountain bike možete unajmiti u jednoj od brojnih rent-a-bike agencija, a tada su mogućnosti beskrajne.

Isključivo biciklističkih staza na otoku nema, ali voziti se može postojećim cestama, utabanim putovima a za one željne ekstremnijeg avanturizma nemoguće rute smišljaju entuzijasti iz biciklističkog kluba Arcicija.

Izvori:
https://www.tz-vis.hr/stranice/viski-biciklizam/156.html

https://www.tz-vis.hr/stranice/interaktivne-mape-otoka-visa/190.html


Cjelodnevni izlet biciklom do kraljevske špilje na Visu

Istražite povijesne i prirodne ljepote Visa na ovoj uzbudljivoj turi. Otkrijte ovaj otok daleko od uobičajene rute i posjetite stara sela, kamene staze, vinograd i još mnogo toga. Upoznajte cijelu priču o Teuta Cave.
Najzanimljivije
Otkrijte Vis na drugačiji način
Pedalirajte s nama i uživajte
Istražite staro selo, kamene staze, vinograde
Saznajte sve o spilji Teuta
Opis putovanja
Ovaj izlet vodi vas daleko od uobičajenih putova posjetitelja na sjeverni dio otoka koji nudi zaista bitno iskustvo Visa i Mediterana!

Biciklizam i planinarenje u ovom dijelu Visa opušta vaš um i speleološki dio čini vaš mozak razmišljanjem na različite načine.

Staro selo, kamene staze, vinogradi na suhozidnim terasama, pogledi na more, sobe Teuta Cave i pitanja poput: Gdje su ljudi iz sela i vinogradi? Tko je bila kraljica Teuta? Zašto će vam se otkriti “Teutina špilja”.
Izvor:
https://happytovisit.com

Povijesna tura: Titova špilja i neosvojene utvrde otoka Visa
Prilika da istražite Titovu pećinu i “neporaženu utvrdu na Jadranu”. Saznajte sve što niste znali o ovom mističnom otoku, ali i o bogatoj povijest. Posjetite sva važna mjesta gdje su se donosile vrlo važne odluke u povijesti.
Najzanimljivije
Otkrite mističnu Titovu špilju
Posjetite piste iz 2.svjetskog rata
Posjetite spomen mjesto saveznika
Naučite nešto više o povijesti

Izvor:
https://happytovisit.com/