Najljepše biciklističke staze dalmatinskih otoka

Kad je riječ o aktivnom načinu odmora, bicikliranje je nedvojbeno jedna od omiljenih aktivnosti. Osim što je to savršen način za upoznavanje i otkrivanje nove destinacije, istovremeno je i zdravo. Za vrijeme biciklističke vožnje možete stati na različitim mjestima kako bi se odmorili, popili piće u kafiću ili pojeli nešto u usputnim restoranima.

Ukoliko ne planirate nositi svoj bicikl na putovanje, uvijek možete iznajmiti bicikl u mjestu u koje stižete. Postoje razne staze, označene, neoznačene, više i manje uređene, no jedno im je svima zajedničko – smještene su u prekrasnom krajoliku koji će vas naprosto ostaviti bez daha.

Među brojnim biciklističkim stazama kojima se Hrvatska može pohvaliti, neke od najljepših smjestile su se na našim otocima. Stoga smo za vas odlučili izdvojiti najljepše staze na Hvaru, Braču i Viru.

Hvarske biciklističke staze
O Hvaru se piše svugdje u svijetu te upravo ovaj naš otok zauzima brojne naslovnice magazina. Pa kako i ne bi? Osim što slovi za jedan od najljepših u Europi s najvećim brojem sunčanih sati, fantastičnom gastronomskom ponudom, luksuznim smještajem, očaravajućim plažama i izvrsnim noćnim životom, Hvar se ponosno može pohvaliti i kao bajkovito odredište za sve bicikliste.

Zahvaljujući brdovitom i strmom tlu, ponajviše će oduševiti ljubitelje mountain bikinga, no i oni koji preferiraju klasični biciklizam neće ostati zakinuti.

Provozajte se stazom Purkin kuk koja započinje u parku mjesta Stari Grad te vas dalje vodi pokraj trajektne luke prema Velom Grablju.

Zastanite u ovom simpatičnom mjestašcu koje će vas osvojiti svojom savršenom mediteranskom ljepotom, maslinicima i divnim kamenim kućicama.

Za sve one koji vole malo zahtjevniju vožnju, nastavite ka najvišem vrhu otoka Hvara – sv. Nikola te se prepustite uživanju u neopisivo prekrasnom panoramskom pogledu.

Još jedna staza koja također starta u parku Starog Grada je biciklistička staza Kabal. Ona će vas odvesti sjeverno prema naselju Rudina, a od tamo prema poluotoku Kabal po kojem je staza i dobila ime.

Otkrijte brojne skrivene uvale i ljepote ove kamenite staze, zastanite koji put i osvježite se u prekrasnom čistom moru.

Izvor:
https://www.livecamcroatia.com/hr/