Brut 2023 Baranja Rural Trail

Treću godinu za redom, točnije 17. lipnja 2023. godine, na istoku Hrvatske, u Belom Manastiru, održava se gravel / XC biciklistička utrka pod nazivom Baranja Rural Trail ili poznatija kao :BRUT. Utrka je to koju su osmislili i na svojim leđima iznijeli biciklistički entuzijasti iz udruge Baranja i turizam s namjerom da svim natjecateljima i gostima iz zemlje i inozemstva pruže vrhunski doživljaj istočne Hrvatske odnosno Baranje kao odlične biciklističke destinacije.

Ako ste mislili da je Baranja površinom ravna i da je vožnja po njoj lagana, prevarili ste se. S profilom elevacije od 500 do 1000 metara, brutalna ruta utrke prolazi neasfaltiranim cestama, surducima (usječeni put u obronku planine), šumama i poljima. Natjecatelji se tijekom vožnje odlučuju za kraću rutu od 25 ili brutalnu rutu od 50 kilometara – ovisno o tome kako se osjećaju. :BRUT se može voziti na svim vrstama MTB, CX, gravel bicikala, uključujući i e-bikeove. Podloga na kojoj se :BRUT vozi pretežno je zemljana cesta, a samo manji dio je asfaltiran ili posut šljunkom srednje granulacije. Ovisno o vremenskim uvjetima, podloga može biti mekša ili tvrđa, a u slučaju kiše i blatnjava.

Prvo izdanje utrke održano je 2021. godine uz sudjelovanje 110 natjecatelja iz čitave Hrvatske. U 2022. godini na :BRUT-u je nastupilo 140 sudionika, a u 2023. godini organizatori očekuju još veći broj prijava.

Za sve koji u Baranju dođu dan ranije, u petak, 16. lipnja 2023. godine održava se noćni kronometar :BRUT Stars. Na kratkoj kružnoj stazi u baranjskim vinogradima dužine 1200 m, natjecatelji će se boriti u dvije vožnje, a sudionici finalne osiguravaju prvi startni red na utrci :BRUT.

Izvor:
https://biker.hr/vijesti/brut-znate-li-sto-je-to

Verified by MonsterInsights