Montaža Maxxis zračne gume za bicikl

Novi MaxxSpeed (2023) je naša najbolja gumena smjesa za XC utrke. To je smjesa s visokim udjelom silicija koja smanjuje otpor kotrljanja dok također poboljšava vuču na mokroj podlozi. U usporedbi s prethodnim 3C MaxxSpeedom, nova smjesa ima približno 25% manji otpor kotrljanja u laboratorijskim uvjetima (koristeći isti uzorak gaznog sloja, konstrukciju i tlak u gumama). U stvarnom okruženju, naše testiranje pokazuje da nova smjesa može uštedjeti do jedne minute tijekom 90-minutne utrke.

Razvijen u suradnji s Ninom Schurterom, osvajačem više titula Svjetskog prvenstva i Svjetskog kupa od bilo kojeg vozača u povijesti XC-a, novi MaxxSpeed ​​koristi punilo od silike za poboljšanje brzine i prianjanja na mokrom. Testiranje pokazuje da MaxxSpeed ​​smanjuje otpor kotrljanja za više od 25%, pružajući prednost koja može smanjiti čak minutu vremena vozača u 90-minutnoj utrci.

Val di Sole, Italy 2022.
World Cup DH and XCO finals.

Ovo dramatično poboljšanje performansi nije ograničeno na laboratorij. MaxxSpeed ​​je postigao stvarne rezultate za Schurtera i druge SCOTT-SRAM vozače u posljednjih nekoliko sezona, pomažući u višestrukim pobjedama u Svjetskom kupu i Svjetskom prvenstvu. Schurter cijeni prednost koju pruža MaxxSpeed: “XCO utrke su konkurentnije nego ikad. Nova smjesa MaxxSpeed ​​kotrlja se brže i prianja bolje nego prije, što mi daje prednost nad mojim suparnicima.”

Kako bi pokrio različite uvjete i terene s kojima se XC vozači susreću, Maxxis nudi novu smjesu u punom rasponu XC dezena gaznoga sloja, uključujući Aspen, Rekon Race, Ikon i Severe. Pri lansiranju, veličine od 29” dostupne su s veličinama od 27,5”. Sve specifikacije koriste dokazano Maxxisovo kućište od 120 TPI, spremno za XC utrke bez zračnica s EXO zaštitom bočne stijenke.

Uz svježu smjesu MaxxSpeed ​​nalazi se novi uzorak gaznog sloja nazvan Severe, Maxxisova nova XC guma za blato. Idealan izbor za kišne utrke, uske gume Severe s malom obujmom imaju šiljasti uzorak gaznoga sloja i već su se snašle kroz gusto blato na svjetskoj pozornici za Schurter, Bec McConnell i Anne Terpstra. Poput MaxxSpeeda, ovaj proizvod Maxxis, pobjednik utrka, nedavno je dostupan javnosti. “S novim Severe, Maxxis vam čuva leđa na dan utrke, bez obzira na uvjete,” rekla je olimpijka i svjetska prvakinja Kate Courtney.

Verified by MonsterInsights