10 najboljih biciklističkih ruta u Europi

1. Provansa
južna francuska regija Provence savršena je kombinacija krajolika i vožnji za sve razine. Provozajte se očaravajućim podnožjem Mont Ventouxa, diva Provanse. Pedalirajte među dojmljivim selima na vrhu brda Gordes, Lacoste i Bonnieux. Popnite se kroz dramatični krajolik kanjona Gorges de la Nesque. Ako ste spremni za izazov, uhvatite se u koštac sa svjetski poznatim Mont Ventouxom, jednim od najstrašnijih uspona na Tour de Franceu. Čudovište od 13 milja i 5000 stopa! Pridružite nam se u Provansi i isprobajte svoju biciklističku snagu na Mont Ventouxu na našoj biciklističkoj turneji Provansa Francuska.

2. Dunav

Prateći rijeku Dunav, Dunavska biciklistička staza vijuga 2800 milja od Njemačke do Crnog mora. Vozite bicikl od Praga do Passaua, Beča do Bratislave i dalje do Budimpešte. Vozite pokraj bujne Bavarske šume i očaravajućeg austrijskog krajolika. Pridružite nam se u Europi na našem krstarenju rijekom Dunav Bike Tour.

3. Toskana

Vozite bicikl kroz maslinike i vinograde u srcu Chiantija i vidjet ćete zašto je ovo jedna od najljepših europskih biciklističkih vožnji. Uživajte u pogledu na slikovite ceste obrubljene čempresima. Divite se toskanskom krajoliku, domu svjetski poznate vinske regije Chianti Classico. Pridružite nam se u Chiantiju na našoj Toskanskoj biciklističkoj turi Chianti.

4.Majorka
Mallorca ima neodoljivu privlačnost. Dramatični planinski vrhovi naspram jarko plavog Sredozemnog mora. Drevna kamena sela priljubljena su uz vapnenačke klance Serra de Tramuntana. Ako se usudite, hrabro krenite putem do Sa Calobre, uzbudljivog tobogana s 26 ukosnica koji strmoglavo padaju 3000 stopa u more. Pridružite nam se na Mallorci na našem biciklističkom obilasku Mallorce.

5. Provansa Francuska rivijera
Nije ni čudo zašto su Provansa i Francuska rivijera dvije od najpoznatijih regija u Francuskoj. Stoljećima stare vile okružuju zelene popločane ulice povijesnog Aix-en-Provencea. Stabla maslina i živopisni francuski gradovi nižu se duž puta do Azurne obale. Glamur i zavodljivost Francuske rivijere čekaju vas u St-Tropezu i Cannesu. Pridružite nam se u vožnji biciklom od Aix-en-Provencea do St-Tropeza i Cannesa na našoj biciklističkoj turi od Provanse do Francuske rivijere.

6. Dolomiti
Putujte od Italije do Austrije biciklom kroz bujne doline i vapnenačke masive. Uronite u jedan od najslikovitijih kutaka Europe. Istražite mrežu tihih biciklističkih staza prolazeći pored dvoraca, vinograda i voćnjaka. Uživajte u avanturističkoj vožnji biciklom svjetske klase kroz Dolomite! Pridružite nam se u moćnim europskim Alpama na našoj biciklističkoj turi Dolomitima.

7.Spanjolski Pirineji Costa Brava
Katalonija je posebna, od surovih španjolskih Pireneja do bijelih pješčanih plaža Costa Brave. Vozite se kroz povijesna alpska sela i gradove na obali. Uspon i spust kroz srednjovjekovne gradove, pokraj polja suncokreta i preko jedne od najviših cesta u Pirinejima. Uživajte u gotičkoj arhitekturi, zadivljujućim selima i kamenim ulicama.

8. Dalmacija
Divite se senzacionalnim jadranskim vidicima dok se vozite. Plovite između otoka. Gledajte u netaknute plaže i bijelo okrečena sela dok vozite bicikl duž hrvatske obale. Dalmatinska obala ima više od 200 sunčanih dana godišnje. To je destinacija koja je ponovno rođena, ali još uvijek djeluje kao, kako kažu Hrvati, “Mediteran kakav je nekad bio”. Pridružite nam se na obali Hrvatske na našoj Biciklističkoj turi po dalmatinskoj obali.

9. Slovenija Alpe
Vozite se Julijskim Alpama i otkrit ćete zašto je ova ruta skriveno blago među najljepšim biciklističkim rutama u Europi. Otkrijte slovensku razglednicu savršenu dolinu Radovna i poznate planinske gradove Mojstrana i Kranjska Gora. Istražite Ljubljanu, koju je Europska komisija proglasila Zelenom prijestolnicom Europe. Pridružite nam se u Sloveniji i Hrvatskoj na našoj Biciklističkoj turneji po Sloveniji i Hrvatskoj.

10. Berlin Prag
Prijeđite iz Njemačke u Češku Republiku i biciklirajte kroz neobična drvena sela i usred šumovitih brda. Putujte od raskošnih pruskih palača do slikovitih vinograda uz rijeku Elbu. Pogledajte povijesne ostatke zloglasne barijere koja je nekada razdvajala Zapadni Berlin i Istočnu Njemačku. Pedalirajte po šumovitim brežuljcima i kroz zeleni krajolik Praga. Pridružite nam se u biciklističkoj vožnji između dva značajna povijesna grada na našoj biciklističkoj turi od Berlina do Praga.

Verified by MonsterInsights